Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η αλήθεια για την ένταξη στο σχέδιο πόλης στην Παλλήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις»
Το τελευταίο διάστημα και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου παρατηρούμε να διαδραματίζεται μια παράσταση εντυπώσεων μεταξύ του Δημάρχου κ. Ζούτσου και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Μπάκα, σχετικά με την ένταξη περιοχών της Παλλήνης στο Σχέδιο Πόλης.
Η συγκεκριμένη «παράσταση» έχει ως «βραβείο» το ποιος είναι εκείνος που «πέτυχε» να ενταχτούν στο σχέδιο περιοχές που βρίσκονται στην εκτός σχεδίου περιοχή του πρώην Δήμου Παλλήνης.
Βέβαια το «βραβείο» είναι στεγνά ψηφοθηρικό και στοχεύει στην παραπλάνηση των δημοτών, σε ένα θέμα που η αλήθεια είναι τελείως μα τελείως διαφορετική!
 
Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία και μπορεί ο κάθε δημότης να τα επαληθεύσει, από τον Απρίλιο του 2009 και επί δημοτικής Αρχής του κ. Κωνσταντά, τέσσερις πολεοδομικές μελέτες είχαν κατατεθεί πλήρεις στο Υπουργείο προς έγκριση. Η Δημοτική Αρχή του κ. Ζούτσου και ο πρώην Αντιδήμαρχος του κ. Μπάκας δεν είχαν ασχοληθεί ούτε κατ’ ελάχιστον με την ουσία των μελετών, ενώ δεν είχαν επιβαρυνθεί και οικονομικά για τις συγκεκριμένες μελέτες, καθώς η προηγούμενη διοίκηση είχε εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς τους μελετητές.
Άρα το μόνο που απέμενε ήταν η υπογραφή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κάτι που τελικά η διοίκηση Ζούτσου κατόρθωσε τέσσερα χρόνια μετά!!!!
Εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι οι πολίτες της Παλλήνης δεν έχουν ανάγκη μια δημοτική αρχή που κάνει το αυτονόητο και μάλιστα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά.
Επίσης δεν χρειάζονται μια δημοτική Αρχή που προβάλλει ως δικά της, τα έργα άλλων και μάλιστα κατηγορώντας τους ανοιχτά και σκληρά για παραλείψεις που δήθεν καθυστερούσαν την ένταξη των περιοχών στο σχέδιο.
Χρειάζονται μια δημοτική Αρχή με στόχους, αποτελεσματικότητα και συναίσθηση των ευθυνών της. Κομπορρημοσύνες, αοριστολογίες και λογικές του παρελθόντος δεν μας εκφράζουν και τις απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: