Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Βούτσης κατά αυτοδιοικητικών για "συνηγορία στις μνημονιακές πολιτικές"

«Ο λαός έδωσε την απάντησή του, κι αν χρειαστεί θα την ξαναδώσει» τόνισε ο Ν. Βούτσης, κατά την συζήτηση της κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «όποιοι φαντασιώνονται ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι παρένθεση ότι παρένθεση θα είναι κι η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι, πλανώνται πλάνη οικτρά» ασκώντας αυστηρή κριτική στους αυτοδιοικητικούς που αντιδρούν στην μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι δόθηκαν εξηγήσεις από τα πιο επίσημα χείλη «εκ μέρους πλειοψηφιών των ενώσεων επιλέχτηκε μια μετωπική πολιτική αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση» μιλώντας για «προφανή διάθεση εντυπωσιοθηρίας» και για τράβηγμα της κινδυνολογίας στα άκρα. Ανέφερε ότι είναι «απαράδεκτο» να διαμορφώνεται αυτό το μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης την ώρα που διαμορφώνονται οι εκβιασμοί των δανειστών και παρατήρησε ότι οι αυτοδιοικητικοί που συμμετέχουν σε αυτό το μέτωπο «αδικούν εαυτούς».


Κάνοντας αναφορά στην στάση των ενώσεων των αυτοδιοικητικών όταν αποφασίστηκαν οι τεράστιες μειώσεις στους πόρους δήμων και περιφερειών, ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι «το 95% των αποφάσεων ήταν πλήρης ή έμμεση συνηγορία στις μνημονιακές πολιτικές» κι ότι οι αυτοδιοικητικοί ασκούσαν κριτική χωρίς να βγαίνουν από το μνημονιακό πλαίσιο, ενώ είχαν αποδεχτεί πλήρως το μεσοπρόθεσμο.
Ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε «λίγη σοβαρότητα» και σχολίασε ότι σύντομα θα μιλήσει για όλα και στις συναντήσεις του με τους αυτοδιοικητικούς και στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ. «Θα μιλήσουμε για το πελατειακό σύστημα που σε αγαστή συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες συνέχισε να δουλεύει και μέσα στην κρίση» παρατήρησε χαρακτηριστικά  κάνοντας επίσης αναφορά στον τρόπο που επιλύονταν τα θέματα με τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: