Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Μερτύρης αναζητά "καπάτσο" δήμαρχο

του Παναγιώτη Τσούτσια  

Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – χαράς το κουράγιο του- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μερτύρης γράφει πονήματα ενόψει των δημοτικών εκλογών. Το τελευταίο άρθρο του με τον τίτλο “τι δημάρχους θέλουμε” αναλύει προσωπικές του απόψεις καταλήγοντας, αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι θέλουμε δημάρχους “καπάτσους” που ξέρουν να ξετρυπώνουν προγράμματα χρηματοδότησης για τον Δήμο μας.
Θα μπω στον πειρασμό να πω ότι μέσα σε δύο προτάσεις καταφέρνει το... ακατόρθωτο. Να τσουβαλιάσει ερωτήματα, οδηγώντας προφανώς στα ασφαλή, σύμφωνα με τον ίδιο, συμπεράσματα.




Πιο συγκεκριμένα θέτει το ερώτημα οι υποψήφιοι δήμαρχοι ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουν: “Θα στηριχθούν στην προσωπικότητά τους ή στις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές; Μνημονιακός και αντμνημονιακός, προσκυνημένος και απροσκύνητος ή υποψήφιος με κύρος, όραμα και πρόγραμμα;”.
Και αμέσως μετά ρωτά αν ένας πολίτης θα ψηφίσει Δήμαρχο με κριτήρια “αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή ή θα γίνει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα”.
Η απάντηση του κ. Μερτύρη είναι προφανής. Θέλει δήμαρχο έξυπνο, που έχει τα “κονέ” με την πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση(!) προσθέτοντας πως όλα τα άλλα είναι “έπεα πτερέοντα”.
Αν είναι έτσι, τότε δεν χρειαζόμαστε τις τοπικές εκλογές. Κάλλιστα μπορούμε να προκηρύξουμε “μειοδοτικό διαγωνισμό”, ή αν θέλετε “ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος” στην οποία θα καταγράψουμε όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τον υποψήφιο δήμαρχο. Μάλιστα, μπορούμε, στα προσόντα να προσθέσουμε πως εκτός της άριστης γνώσης της Αγγλικής, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η γνώση των γερμανικών και γαλλικών. Α, ξέχασα, απαραίτητο προσόν είναι τα μεταπτυχιακά και ει δυνατόν διατριβή με θέμα: “10 μυστικά για να πάρετε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: