Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μαρία Λεβαντή - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Κόρη του Χρήστου Λεβαντή, πρώην αντιπροέδρου της κοινότητας Παλλήνης και της Ελένης το γένος Τσιρίκου, μεγάλωσε και κατοικεί στην Παλλήνη. Είναι μητέρα του Κωνσταντίνου Ντόντου.
Ως πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής σχολής του “Instituto Universitario di Architettura di Venezia” και μέλος του Τ.Ε.Ε. ασκεί επί 23 έτη το επάγγελμα της αρχιτέκτονος - μηχανικού με έδρα το τεχνικό της γραφείο στην Παλλήνη.
Ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης ασχολήθηκε με αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά θέματα του Δήμου.
Το 2002 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης με το συνδυασμό του Θεόδωρου Γκοτσόπουλου προσφέροντας την εμπειρία της από θέσεις ευθύνης όπως:



  • Υπεύθυνη του χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού
  • Υπεύθυνη κτιριακών έργων
  • Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου
  • Αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής επιτροπής

Το 2006 επανεκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης με τον ίδιο συνδυασμό και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για το 2009 και το 2010.

Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης με το συνδυασμό του Θανάση Ζούτσου.

Από το 2013 συνεχίζει τη θητεία της ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ουσιαστικό δίλλημα των δημοτικών εκλογών δεν είναι μόνο ποιος μπορεί να διοικήσει την πόλη, αλλά, πρωτίστως, ποιος μπορεί να την αλλάξει. Με ποιο όραμα και ποια προοπτική, με ποιο σχέδιο και ποιες ιεραρχήσεις, με ποιες επιλογές και ποια πρόσωπα. Η απάντηση στο δίλλημα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα δικαιώματα στην ίδια τη ζωή μέσα στην πόλη.

Αυτά τα δικαιώματα υπερασπίσθηκα όσα χρόνια εκλέγομαι δημοτική σύμβουλος, είτε από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, είτε από τη θέση της μειοψηφίας, έχοντας τον σχεδιασμό της προοπτικής της πόλης στην κεντρική μου οπτική.

Με συνεχή και επίπονη προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας 2002-2006 συνέβαλλα σημαντικά στην ανάδειξη του πολεοδομικού σχεδιασμού σε κυρίαρχη πολιτική της Δημοτικής Αρχής η οποία απέδωσε άμεσες εγκρίσεις πολεοδομικών μελετών (Κάτω Βακαλόπουλο, Άνω Μπαλάνα), νέες εκπονήσεις πολεοδομικών μελετών, μία νέα κυκλοφοριακή μελέτη, επικαιροποιημένα κτηματολογικά υπόβαθρα και την εκπόνηση της Πράξης Εφαρμογής του Βακαλόπουλου.

Τα επόμενα σχολεία της Παλλήνης θα κτιστούν πάνω στη γη που απέδωσε στον Δήμο αυτή ακριβώς η ένταξη στο σχέδιο πόλης του Βακαλόπουλου. Οι μελέτες για το Καραούζι, το Παπαχωράφι, τη Μάριζα και τη Νέα Παλλήνη, τότε ανατέθηκαν και εκπονήθηκαν.

Παράλληλα η διαφύλαξη κεκτημένων χρήσεων γης, όπου απειλούνταν, όπως επίσης η αποκατάσταση της ιστορικής μας κτιριακής κληρονομιάς (Αποθήκες Καμπά) είχαν τη δική τους διακριτή θέση στην προσπάθειά μου.

Στην Καλλικρατική αυτοδιοικητική πραγματικότητα η συνένωση τριών Ο.Τ.Α., των ήδη δύο μεγάλων Δήμων, Γέρακα και Παλλήνης και της Κοινότητας Ανθούσας, με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά διαφορετική ιστορική πορεία ανάπτυξης, στον δεύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Αν. Αττικής, ήταν μια πρόκληση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο

  •  τα μεγάλα θέματα του χωροταξικού σχεδιασμού παραμένουν ανοιχτά,
  •  οι μεγάλοι αδόμητοι χώροι αναμένουν αδιευκρίνιστη προοπτική,
  •  τα ειδικά προβλήματα των γειτονιών χρονίζουν στο όνομα του πολιτικού κόστους,
  • τα κέντρα του Δήμου στενάζουν από την οικονομική κρίση, χωρίς την μεταρρυθμιστική βούληση της Δημοτικής Αρχής να δίνει ελπίδα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ψήφος μας είναι φωνή υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Είναι ψήφος δημοκρατίας και συμμετοχής, ανατροπής και δημιουργίας. Σήμερα κόντρα στην διάβρωση του κοινωνικού ιστού, κόντρα στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των πολιτών η ψήφος μας είναι εντολή για βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης με οριοθετημένες χρήσεις γης και με αναπτυξιακό πρότυπο την αφαίρεση που προσθέτει και σέβεται το περιβάλλον. Που ιεραρχεί τις ανάγκες των πολιτών σε έργα με αιτιολόγηση και ανταποδοτικά κριτήρια. Που ενθαρρύνει καινοτόμες πρωτοβουλίες, ενισχύει την τοπική ανάπτυξη και στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  •  Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αποδοθούν στους παλιούς και νέους κατοίκους νέες υποδομές εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού, κυκλοφορίας με την ολοκλήρωση των εντάξεων στο σχέδιο πόλης.
  •  Για να αναβαθμίσουμε κόντρα στην ύφεση και τον μαρασμό τα ιστορικά κέντρα του Δήμου ώστε να αποτελέσουν περιβάλλον ανάπτυξης ανταγωνιστικό για τον εμπορικό κόσμο και ανθρώπινο για τους δημότες.
  • ·Για να διασωθούν οι ελάχιστοι εναπομείναντες κοινόχρηστοι χώροι.
  •  Για να διασφαλισθούν οι κατακτημένες κοινωφελείς χρήσεις γης.
  •  Για να αναδειχθεί η ιστορική, πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά.
  •  Για να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και να ανακτήσει τη θέση, που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή.

Για να δούμε την πόλη ως σύνολο, στην προοπτική της και εντός της ευρύτερης περιοχής απαιτείται «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο».


ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΑΝΤΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: