Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οι εισαγγελείς άρχισαν να καλούν τους δημάρχους της Αριστεράς

Ξεκίνησαν οι κλήσεις των αιρετών της Αριστεράς από τους εισαγγελείς για την υπόθεση της άρνησης του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων που είχε ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η αρχή έγινε την Τετάρτη με τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, όπου ως μάρτυρας κλήθηκε ο γενικός διευθυντής του δήμου και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη Δευτέρα το κατώφλι του εισαγγελέα καλείται να περάσει ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, που έλαβε από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας την ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα. Ενώ ενώπιον του εισαγγελέα καλείται την ερχόμενη Τετάρτη ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η κλήση των δημάρχων έρχεται ως συνέπεια της προσφυγής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Γκουτζαμάνη όπου προσκόμισε ενημερωτικά σημειώματα των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που δεν εκτέλεσαν τον έλεγχο σε πέντε δήμους με αριστερές διοικήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι δημοτικές αρχές των πέντε δήμων είναι αυτές που έγκαιρα έχουν προχωρήσει στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών των υπαλλήλων, ενώ ξεκινούν και διαδικασίες ελέγχου και εξυγίανσης των νομικών προσώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, ο οποίος κατέθεσε φάκελο στην Εισαγγελία Λάρισας με στοιχεία προς διερεύνηση για τη λειτουργία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (ΔΟΠΑΕΛ), καθώς υπήρχαν ενδείξεις για πλαστά παραστατικά.
ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ - Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: