Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

GreenWave Festival 2012

Με πλήθος εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνουν διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες ανοίγει το πρόγραμμά του το GreenWave Festival 2012, από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο δημοτικό πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ.



H πρόσβαση σε όλους τους χώρους, τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες  του GreenWave Festival είναι ελεύθερη. Στις μουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς το οποίο θα αντιστοιχεί σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό με σκοπό να στηριχτεί το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, η Δράση για την Άγρια Ζωή και το φιλοζωικό σωματείο «Ο Άργος».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων που πλαισιώνουν το κεντρικό πρόγραμμα του πράσινου κύματος που «χτυπάει» ξανά τη Θεσσαλονίκη:
ΠΕΜΠΤΗ 13/9/12

7:30μ.μ - 9:00μ.μ   The Box Gallery Ζωντανή δημιουργία Graffiti
                                                                                       
Οικο-οπτικοακουστικές προβολές - παρουσιάσεις:
7:30μ.μ - 9:00μ.μ

Ενημερωτικά βίντεο Οργανώσεων.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (14’) του Γιώργου  Αρπατζόγλου , σκηνοθέτη από τη Θεσσαλονίκη με τίτλο: « Μουσικοί Εκτός των Τοιχών». Δύο μουσικοί  αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη και να ζήσουν, να δημιουργήσουν στο ύπαιθρο.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (4’) του Γιώργου  Αρπατζόγλου σκηνοθέτη από τη Θεσσαλονίκη με τίτλο « Οι εκβολές του Δεντροποτάμου»

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους (50’) του σκηνοθέτη  Κώστα Εφραιμίδη με τίτλο «Ο Θεόφιλος του Δέλτα»

Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. «ΟΙΚΟ - Α.Π.Θ.»
Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τις 7:00μμ. ως τις 10:00 μμ. από το περίπτερο του φεστιβάλ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/12

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά:
7:30 – 9:00  Θεατρικό Εργαστήρι «Πούπουλο»
Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, με θέμα την αλληλεγγύη και την συνύπαρξη. Η Ρίτα Πουταχίδου  δημιουργώντας μια φανταστική λίμνη, δραστηριοποιεί τα παιδιά στο να πάρουν πραγματικές αποφάσεις για τα προβλήματα που ξαφνικά εμφανίζονται..

7:30 – 9:00 Pape Moe ( Ιωάννα Κυριακού )
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με υλικά ανακυκλώσιμα. H ζωγράφος και εικαστικός Ιωάννα Κυριακού σε συνεργασία με την γεωπόνο Ευγενία Κουτούβελα, δημιουργούν ένα οικολογικό έργο τέχνης μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες, πάνω στον μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Επιμορφωτικά εργαστήρια:
7:30–8:15 Εργαστήρι κομποστοποίησης με γαιοσκώληκες. Ηλίας Λαλάγκας (www.isleofeco.gr) Γιατί να κομποστοποίησουμε και κίνδυνοι στο περιβάλλον. Κομποστοποίηση στο αστικό περιβάλλον με γαιοσκώληκα.
Παρουσίαση κατασκευής κάδου από φελιζόλ. Οδηγίες χρήσης και λειτουργίας του κάδου.Υγρό και στέρεο compost.

8:20 – 9:30 A.I.E.S.E.C. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ζωντανή Βιβλιοθήκη και συζήτηση με θέμα «Ο εθελοντισμός σήμερα». Συμμετέχουν και εισηγούνται φοιτητές από Ευρώπη και Ασία,  μεταφέροντας με βιωματικό τρόπο τις εμπειρίες τους από την εθελοντική τους δράση.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια:
7:30 – 9:00  Νίκη Χατζηγεωργίου Stand Up Comedian
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής Stand Up Comedy με βάση την οικολογική κουλτούρα των Ελλήνων.

Οικο-οπτικοακουστικές προβολές - παρουσιάσεις:
7:00 – 7:30 Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Ο Άργος»  «Σκυλομαντέρ» Ντοκιμαντέρ για τους αδέσποτους σκύλους (διαρκεια 15’). Ακολουθεί συζήτηση με συντονιστή την Έφη Δόδουρα
7:30 – 8:00 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία  « Μαυροπετρίτης, το γεράκι του Αιγαίου» (video25΄)
8:00 – 8:10 Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Ο Άργος» Puppy Mills – Pets Shops  (video 8’)
8:10 – 8:40 Φορέας Διαχείρισης Δ. Αξιού και Λουδία  Ενημερωτική παρουσίαση (Power Point 15’)
8:45 – 9:30 H oροθετικότητα μπορεί και Ποδηλατεί! Παρουσίαση της Ποδηλατοδρομίας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μέσα από τον φακό του Γιώργου Στριφτάρη. Ακολουθεί συζήτηση με εισηγητή τον Ιωσήφ Μπορμπουδάκη.
                  
Παράλληλη ομιλία – συζήτηση
7:30 -9:00  «Βιβλία για τα δικαιώματα των Ζώων»

Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. « ΟΙΚΟ - Α.Π.Θ.»
Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τις  7:00μμ. ως τις 10:00 μμ. από το περίπτερο του φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: