Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

"Να πάμε τον Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά!" του Νίκου Σίμου

Η τελευταία τριετία που διανύσαμε ήταν η πρώτη τριετία λειτουργίας του Καλλικράτη. Ήταν η πρώτη τριετία λειτουργίας των τριών πόλεων, της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, ως ένας ενιαίος Δήμος, ως μία ενιαία πόλη.
Το έργο της Δημοτικής αρχής ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο, αφού ξαφνικά έπρεπε να διαχειριστεί τα προβλήματα μιας περιοχής σχεδόν τριπλάσιου εμβαδού και αριθμού κατοίκων.
Παραλαμβάνοντας δυσβάστακτα χρέη από τον πρώην Δήμο Παλλήνης, κάτι για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι δημότες, αναγκάστηκε να μειώσει δραματικά το πλεόνασμα του πρώην Δήμου Γέρακα. Και όλα αυτά συνέπεσαν με την αρχή της οικονομικής ύφεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιχορήγησης των Δήμων κατά 60%.


Σε αυτά τα τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή ανταπεξήλθε επάξια τιμώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη του 65% των δημοτών που την εξουσιοδότησε να διοικήσει την ενιαία πόλη, με έργα και δράσεις που εκτείνονται από κατασκευές και συντηρήσεις υποδομών μέχρι πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.
Παρόλα αυτά, ο Θανάσης Ζούτσος, ο Δήμαρχος της πόλης, δεν επαναπαύτηκε και προχωρά σε ανανέωση μεγάλου μέρους της δημοτικής του παράταξης, εντάσσοντας ανθρώπους με όρεξη και όραμα για το αύριο. Μία ομάδα που προτάσσει το «εμείς» και έχει θέσει υψηλά τον πήχη.
Το όνομα της δημοτικής παράταξης «Μια πόλη για όλους» δηλώνει απερίφραστα το όραμά του, μακριά από τοπικιστικές αντιλήψεις που μόνο στόχο έχουν το διχασμό και την αποδόμηση.
Στηρίζω την παράταξη «Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και τον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να προσφέρω και εγώ μαζί με την υπόλοιπη δημοτική ομάδα στον ΕΝΙΑΙΟ Δήμο Παλλήνης, με στόχο να πάμε ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά.
Νίκος Σίμος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: