Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/2013

του Οδυσσέα Ρομπάκη

Επειδή πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να εκφράζει τη φωνή των πολιτών και να διεκδικεί έμπρακτα από τις υπερκείμενες αρχές καθετί που μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου και αφορά την καθημερινότητα, αλλά και την εκάστοτε κεντρική εκπαιδευτική πολιτική.

Επειδή θεωρούμε ότι η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να υπηρετεί με συνέπεια και σεβασμό τις υποχρεώσεις της στους δημότες, προτείναμε σαν αποφάσεις αυτού του Δημοτικού συμβουλίου, τα εξής:

1)      Τη θεσμοθέτηση ετήσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος του εκάστοτε σχολικού έτους, με αντικείμενο συζήτησης αποκλειστικά, θέματα παιδείας.
2)      Τη σταθερή συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης που διαχειρίζεται αθλητικά και πολιτιστικά θέματα.
3)      Τη δημιουργία άτυπης Δημοτικής Επιτροπή Παιδείας, με ισότιμη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων της σχολικής κοινότητας (συλλόγους και Ένωση Γονέων, εκπαιδευτικούς) και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
4)      Τη δημιουργία ομάδων σχολείων κατά περιοχές με χρέωση σε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να παρακολουθούν τα σχολικά συμβούλια που εκ του νόμου συνεδριάζουν τρεις φορές κάθε σχολικό έτος.
5)      Τη διεκδίκηση κονδυλίων για την αύξηση δαπανών για επισκευαστικές και λειτουργικές ανάγκες.
6)      Την τακτή λογοδοσία των Σχολικών Επιτροπών που  θα κάνουν εφικτό τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση της κατάστασης.
7)      Τον ετήσιο έλεγχο της στατικότητας και αντισεισμικής προστασίας των σχολικών εγκαταστάσεων από τον ΟΣΚ με πρωτοβουλία και συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
8)      Την επαναδιεκδίκηση από τα αρμόδια υπουργεία των πεζογεφυρών που έως τώρα έχουν απορριφθεί, προβάλλοντας τα ατυχήματα που ήδη έχουν προκληθεί σε μαθητές των σχολείων που γειτνιάζουν.
ΡΟΜΠΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: