Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Θανάσης Ζούτσος: Τρία χρόνια δημιουργίας!!!

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης – Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και οι γνωστές προεκλογικές πρακτικές της υπονόμευσης, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης, και γενικά της σπέκουλας έχουν ήδη κλιμακωθεί.
Όλοι αυτοί  που στο ξεκίνημα του νέου Δήμου πριν μόλις τρία χρόνια, έσπευσαν να διαπραγματευτούν τους όρους για την πολιτική τους επιβίωση με ένα ολοκληρωτικά φθαρμένο πολιτικό σύστημα, που ήταν υπεύθυνο για την εγκληματική αδιαφορία και την κατάσταση που επικρατούσε στον τέως δήμο Παλλήνης, άρχισαν το γνωστό τους κρυφτούλι με την αλήθεια, την οποία ενώ γνωρίζουν καλά… την αποκρύπτουν. 

 
Κάποιοι που επιχείρησαν να επιβληθούν της νέας κατάστασης μετά το 2010, βρέθηκαν μετέωροι, αναμένοντας την… ρεβάνς και σήμερα βρήκαν ευκαιρία να επανακάμψουν. Άλλοι ερμήνευσαν την πολιτική ως τυχοδιωκτισμό και βρέθηκαν στο περιθώριο, αφού ο Θανάσης Ζούτσος είναι από τους πολιτικούς που δεν ανέχτηκε ποτέ τέτοια φαινόμενα, αδιαφορώντας  για το όποιο πολιτικό ή και εκλογικό κόστος. 
Εκείνοι που γνωρίζοντας τα τεράστια χρέη του πρώην Δήμου τους προς την REDS και όχι μόνον, (διαβάστε εδώ) στήριξαν αυτό το φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αδιαφόρησαν για τις συνέπειες των επιλογών τους στην ενιαία κοινωνία του Δήμου μας, στην μία πόλη που επιδιώκουμε (και όχι στις τρεις ξεχωριστές όπως παραπέμπει η ονομασία μίας από τις παρατάξεις).
Αυτοί που ομολογώντας έμπρακτα την αδυναμία τους στο να αρθρώσουν κάποιο αξιοπρεπή και χρήσιμο πολιτικό λόγο στα όρια του σημερινού Δήμου τους, επιχειρούν πλέον να νομιμοποιήσουν την μετριότητα και την ανεπάρκεια στα μάτια των συμπολιτών τους, υπονομεύοντας το μέλλον της νέας μας μίας και ενιαίας πόλης!
Όλους αυτούς που προάγουν τέτοιες λογικές απαξίωσης ενός τεράστιου έργου του Θανάση Ζούτσου, οι συμπολίτες μας θα τους απορρίψουν για μια ακόμα φορά! Παρατάξεις χωρίς όραμα για τον τόπο, άλλες προσπαθούν να μεταφέρουν επιχειρήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην τοπική κοινωνία (μνημόνιο – αντιμνημόνιο) και άλλοι να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν μία διοίκηση, που αντιμετώπισε τις αντιξοότητες του Καλλικράτη και τις ξεπέρασε, χωρίς καμιά βοήθεια από μέρους τους παρά το ότι σε μεγάλο βαθμό έφεραν ευθύνη για ότι κληρονόμησε ο νέος Δήμος!
Σήμερα, προεκλογικά και ετεροχρονισμένα παριστάνουν τους «τιμητές» της νομιμότητας «παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» αυτοδιοριζόμενοι εισαγγελείς τιμωροί και ποιος ξέρει τι άλλο, κατόπιν εορτής όμως. 
Είναι οι ίδιοι που έφερναν την μία «εισαγγελική παραγγελία» μετά την άλλη, ακόμα και εναντίον του κοινωνικού παντοπωλείου, επιχειρώντας να συκοφαντήσουν αυτό το θεσμό που στηρίζει εκατοντάδες αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, πλήττοντας τον, στην πηγή της δύναμης του, στη συνείδηση των συμπολιτών μας, με μοναδικό στόχο να τον αποδυναμώσουν και να τον απαξιώσουν, με μοναδικό κίνητρο αυτό της εκλογικής αποδυνάμωσης του πολιτικού τους αντιπάλου!
Είναι της ίδιας λογικής με εκείνους που παλαιότερα είχαν στήσει βιομηχανία καταγγελιών στις ελεγκτικές υπηρεσίες της πολιτείας, προβάλλοντας με πάθος τις (συνήθως προεκλογικές) καταγγελίες αλλά ΠΟΤΕ… επαναλαμβάνω ΠΟΤΕ, τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ αποτελέσματα των ελέγχων!!!
Και επειδή οι λογικές αυτές συνήθως προεκλογικά συσπειρώνονται, (άσχετα αν μετά αποσυντίθενται με πολύ θόρυβο), συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να συκοφαντούν! 
Γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους είναι αλήθεια αυτό. Όμως θα μου επιτρέψετε να ασχολούμαι με ποιο δημιουργικά ζητήματα όπως το πλούσιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί και τι οραματιζόμαστε για το μέλλον του Δήμου μας. Ένα μέλλον που δεν είναι δυνατόν να το αναζητήσουμε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», ανάμεσα στη σκόνη και την αποσύνθεση.
Ο ενιαίος -όπως τον βλέπουμε εμείς- Δήμος Παλλήνης έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό!
Όσοι κρύβονται πίσω από το νέφος της παραπληροφόρησης και της δημαγωγίας που άρχισαν να εξαπλώνουν, όσοι προωθούν τον τοπικισμό και κατά συνέπεια τον διχασμό, ακόμα και επίσημα μέσα από τον τίτλο τους, για να περιχαρακώσουν αυτό που θεωρούν πυρήνα τους, δεν έχουν μέλλον και αυτό θα το διαπιστώσουν με τον οδυνηρότερο εκλογικά και πολιτικά τρόπο! 
Μέσα από το πλούσιο αρχείο που διατηρώ λοιπόν, συνεχίζω την καθημερινή αναδημοσίευση παλαιότερων άρθρων. Αν και οι συμπολίτες μας διαθέτουν και μνήμη και κρίση, θεωρώ πως αυτό είναι κάτι το χρήσιμο, ειδικά αυτή την εποχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: